ALGEMENE INFORMATIE

Sinds 1968 bestaan de Dongerruters en de Frisiaantjes in Dokkum. Een rijvereniging met zo’n 70 leden. Een groot deel van onze leden is actief in de wedstrijdsport, waar ze goed mee kunnen doen op zowel regionaal als nationaal niveau. Dit gebeurt veelal in de dressuur. Het overige deel van de leden is recreatieruiter of fokker. Ook is de vereniging ingeschreven als menvereniging.

In de loop der jaren is de vereniging van de buitenbak in Dokkum verhuisd naar de manege de Hynsteblom in Foudgum van de familie Nobel. Dit is dan ook de thuisbasis waar clublessen, wedstrijden, jaarvergaderingen en veel activiteiten worden georganiseerd.

De Landelijke Rijvereniging de Dongerruters en Ponyclub de Frisiaantjes kenmerken zich door de gezellige sfeer, afwisselende activiteiten en de wedstrijden die de vereniging organiseert. Jaarlijks worden er 4 kleinschalige indoorwedstrijden van de klasse B t/m M2 georganiseerd. In de zomer vindt er een concours in Dokkum plaats.

Tweemaal per jaar vind de algemene ledenvergadering plaats.  Tijdens de voorjaarsvergadering hebben is er de traditionele Bingo met veel leuke prijzen. Dat is ieder jaar een gegarandeerd succes! In het najaar sluiten wordt de vergadering afgesloten met een BBQ. Zo willen we onze leden bedanken voor hun inzet tijdens de georganiseerde activiteiten.

De activiteiten die wij organiseren wisselen jaarlijks. We proberen de activiteiten zo veel mogelijk af te stemmen op de wensen van de leden. Een jaarlijks terugkerend onderdeel zijn de clublessen.  Op deze manier kunnen leden indoor rijden en de rijvaardigheid weer bijschaven.

Wil jij graag lid worden? Of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op!