Algemene informatie

Sinds 1968 bestaan de Dongerruters en de Frisiaantjes in Dokkum. Een rijvereniging met zo’n 70 leden. Een groot deel van onze leden is actief in de wedstrijdsport waar ze goed mee kunnen doen op zowel regionaal als nationaal niveau.Dit veelal in de dressuur. Het overige deel van de leden is recreatieruiter of fokker. Ook is de vereniging ingeschreven als menvereniging,

In de loop der jaren is de vereniging van de buitenbak in Dokkum verhuisd naar de manege in Foudgum bij de familie Nobe (manege de “Hynsteblom”). Hier is dan ook onze thuisbasis waar we clublessen, wedstrijden, jaarvergaderingen en veel van onze activiteiten organiseren.

De Landelijke Rijvereniging de Dongerruters en Ponyclub de Frisiaantjes kenmerkt zich door de gezellige sfeer, afwisselende activiteiten en de wedstrijden die wij organiseren. Jaarlijks organiseren wij 4 kleinschalige indoorwedstrijden van de klasse B t/m M2. In de zomer organiseren wij een concours in Dokkum in samenwerking met CH Dokkum. Een jaarlijks evenement wat veel publiek trekt.

Tweemaal per jaar vind de algemene ledenvergadering plaats.  Tijdens de voorjaarsvergadering hebben we een traditie in de vorm van een Bingo met veel leuke prijzen, ieder jaar een gegarandeerd succes! In het najaar sluiten we de vergadering af met een BBQ. Dit om onze leden te bedanken voor hun inzet tijdens onze activiteiten.

De activiteiten die wij organiseren wisselen jaarlijks en proberen we zo veel mogelijk op de wensen van de leden af te stemmen. Wat wel jaarlijks terugkomt zijn de clublessen. Op deze manier kunnen leden indoor rijden en de rijvaardigheid weer bijschaven.

Wil je lid worden? Of heb je vragen, neem gerust contact met ons op via Dongerruters@hotmail.com